11. veljače 2012. - Koncert za Valentinovo


Folklorna skupina KUD-a Sv. Juraj, Zagorje Ogulinsko

Već uobičajeno, kao i svake godine, KUD Sv. Juraj i ovaj puta podario je Ogulinu prekrasan koncert za Valentinovo 2012.


KUU "Gacka", Ličko Lešće i voditeljica programa Gordana Bertović

Koncert "Oj ljubavi, moja nevjero" održan je u Sportskoj dvorani Ogulin u nedjelju 11. veljače 2012. Ni snijeg skoro metar visok, ni temperature blizu minus 20 st. celzijusa nisu spriječile posjetitelje da napune dvoranu i velikim pljeskom nagrade svaku od 9 izvedenih skladbi i plesova.

Uz domaćine, KUD Sv. Juraj, nastupila su još dva prijateljska kulturno umjetnička društva: KUD "Orač", Demerje, Hrvatski Leskovac i KUU "Gacka", Ličko Lešće.


KUD "Orač", Demerje, Hrvatski Leskovac

KUD Sv. Juraj otpjevao je s Izvornom grupom "Pokraj kuće male ...", sa Folklornom skupinom otplesala je "Kolo iz Ražanaca", ta na kraju programa otpjevala i otplesala pjesme Hrvatskog Zagorja "Lepa moja, gorica zelena". KUD ima veliki broj članova djece, što je za posebno veliku pohvalu, s na ovom koncertu Dječja grupa je otplesala i otpjevala "Djeca bi se igrala".


Jednominutni videoisječci s koncerta

KUD "Orač", Demerje nastupio je s dva djela: "Duhovi Tavankuta" – bunjevački običaji, pjesme i plesovi i "Kordunaške uspomene" – pjesme i plesovi Korduna.

KUU "Gacka" isto su dva puta izlazili na pozornicu te izveli rozgalicu Oj medvjede i Ličko kolo, a u drugom izlasku izvodili Pjesme i plesove Like.

Pogledajte još 30-tak fotografija s koncerta >>>>

Ivan Puškarić Studio