29. 03. 2009. – Redovna godišnja skupština

    Na redovnoj godišnjoj skupštini Kulturno umjetničkog društva "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko podnesena su izvješća o radu u prošloj godini i planovima sa ovu godinu.


Radno predsjedništvo na čelu s Zdravkom Bertovićem    Kulturno umjetničko društvo "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko, osnovano je prije 17 godina i jedno je od najaktivnijih društava na području grada Ogulina. Tako su prošle godine uz nebrojene satove rada otvorili Etnokuće, u koje su postavili stalnu izložbu, uredili okoliš oko kuća, te na otvaranju ugostili KUD "Šestine" iz Zagreba, a vrpcu otvaranja presjekao naš mještanin, ogulinski Zagorac, gosp. Ivan Vučić, saborski zastupnik.


Priznanje saborskom zastupniku gosp. Ivanu Vučiću za
neprekidnu i svestranu pomoć KUD-u "Sv. Juraj"    I uz veliku zauzetost na projektu "Etno kuća", KUD "Sv. Juraj" provodio je i aktivnosti vezane za očuvanje kulturne baštine nastupivši na nizu smotri i susreta diljem Republike Hrvatske. U snimanju emisije "Lijepom našom" uredili su i opremili pozornicu, snimili dva priloga iz Etno kuća, u prošloj godini pokrenuli i podržali mnoge humanitarne akcije, te za Uskrs posjetili djecu s posebnim potrebama u Obarovu.

    Svake godine KUD "Sv. Juraj" aktivno sudjeluje na proslavi Sv. Roka na Lišćevki, te tradicionalno organizira dolazak Svetog Nikole koji je ove godine na Lišćevki obradovao i štićenike doma u Obarovu koji su tada bili gosti KUD-a. U manifestaciji Advent u Ogulinu, vrijedne članice sekcije rukotvorina prodajući suvenire i domaće proizvode, jedan dio prihoda izdvojile su za potrebe Katoličke misije u svijetu. Učestvujući u Međunarodnom dječjem folkloru "Duga u Ogulinu", ugostili su djecu iz Draganića na noćenju i večeri.

    U prošloj 2008. KUD je obnovio školu sviranja sa petnaestak mladih članova, pa je time znatno povećan broj članova u dječjoj sekciji čime je i zagarantirana budućnost KUD-a "Sv. Juraj". Trenutno KUD nastavlja započeto snimanje izvornih pjesama na suvremene nosače zvuka, demontirali su jednu staru kuću u Ribarićima i sastavit će je na svojem etno imanju i namjestiti u stilu početka 19 stoljeća.

    Nakon podnesenog i usvojenog izvješća o radu KUD-a predsjednika gosp. Zdravka Bertovića, te blagajničkog i izvješća Nadzornog odbora, kao gosti prigodno su se skupu obratili gradonačelnik gosp. Nikola Magdić i saborski zastupnik gosp. Ivan Vučić. Na Skupštini su bili nazočni i zamjenik gradonačelnika gosp. Tone Radočaj i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina gosp. Jure Turković, te uz članove i niz ostalih prijatelja i gostiju.
Priznanje profesoru gosp. Georgiju Caribrodskom za vođenje tamburašaPriznanje gosp. Zdravku Salopeku za neprekidnu pomoć KUD-u "Sv. Juraj"Tamburaška sekcija KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko

Prof. Ivan Puškarić - InfoStudio