O nama

Članovi KUD-a Članovi KUD-a

Ljepota jezera Sabljaci i korito rijeke Mrežnice vode Vas do samog izvora čarobne Zagorske ljepotice. Tu se u samom podnožju gorja Kapele, Veljuna i ruševina starog grada Modruša, u svojoj životopisnoj slikovitosti i ljepoti, skriva svojom posebnošću i mirnoćom Zagorje Ogulinsko.
U tom kutku Hrvatske domovine oživljava se i njeguje tradicija hrvatske baštine kroz rad i aktivnosti kulturno umjetničkog društva ''Sv. Juraj''.

 

7. lipnja 1992. godine na inicijativu prof. Ivana Puškarića i Matije Bertovića, uz podršku mještana Zagorja, održana je osnivačka skupština KUD-a ''Sv. Juraj'' Zagorje.

KUD je svoje aktivnosti u proteklim godinama iskazivao kroz rad izvorne, folklorne, tamburaške, dječje te sekcije rukotvorina.
Kroz redove društva prošli su mnogi Zagorčani, a danas u svojim redovima okuplja 70 članova, i nastoji očuvati kulturnu baštinu našeg kraja i cijele lijepe naše.

 

KUD od 1999. godine posjeduje svoju zastavu, zahvaljujući kumovima zastave, Marici i Toniju Puškariću.

Nastavak aktivnosti društva, pored njegovanja i očuvanja izvornih pjesama i plesova, usmjeren je na projekt etno kuće koja će biti jedinstven objekt na širem području, te će pridonijeti turističkoj ponudi grada.

Blagoslov zastave
Blagoslov zastave

Etno kuća
Etno kuća