6. prosinca 2011. - Sveti Nikola darivao djecu

 


I ove je godine djeci najdraži svetac, sveti Nikola, posjetio Zagorje poslije nedjeljne mise, u pratnji svog pratioca Krampusa. Razveselio je mnoge mališane. Preko 170 slatkih poklon paketa podijeljeno je djeci iz mjesnih odbora Zagorje, Desmerice i Ribarići.

Pročitajte više >>

8. listopada 2011. - Dan neovisnosti

 


KUD „Sv. Juraj“ sudjelovao je i obilježio Dan neovisnosti Republike Hrvatske koji se je svetom misom i svečanom akademijom održavao u Cetingradu.

Pročitajte više >>

26. lipnja 2011. - Ivanje u Buševcu

 


Članovi tamburaške i izvorne sekcije gostovali su Buševcu na proslavi Ivanje. Ogranak „Seljačke sloge“ Buševec je organizirao kulturno umjetnički programa za proslavu zaštitnika njihovog mjesta,  svetog Ivana Krstitelja, na kojem su se naši članovi predstavili izvornim pjesmama i plesovima. .

Pročitajte više >>

Ljeto 2011. - Žetva i košnja

 


Želeći prikazati malen dio naše prošlosti, članovi našeg društva ovog su ljeta bili vrijedni te poželi, svezali u snoplje i izvijali žito, a iskazali se i u zajedničkoj košnji kako su to nekad radili naši djedovi i bake. .

Pročitajte više >>

21. kolovoza 2011. - Rokova na Liščevki

 


Ogulinski Zagorci su već tradicionalno prvu nedjelju nakon blagdana sv. Roka i ove godine obilježili Rokovu na Liščevki. Na svetoj misi i poslije narodnom veselju okupilo se nekoliko stotina ljudi.

Pročitajte više >>

17., 18. i 19. lipnja 2011. - 15. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo"

 


U petak, subotu i nedjelju, 17., 18. i 19. lipnja 2011. u Ogulinu je održana 15. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo", na kojoj ja nastupio i KUD Sv. Juraj.

Pročitajte više >>

29. travnja 2011. - Skupština KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko

 


U petak 29. travnja 2011. u prostorijama KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko održana je redovna godišnja skupština, na kojoj je podnijeto izvješće o radu, blagajničko i izvješće nadzornog odbora.

Pročitajte više >>

24. travnja 2011. - Radio emisija na 1. programu Hrvatskog radija

 


24. travnja 2011. iz prostorija KUD-a "Sv. Juraj" emitirana je emisija pod nazivom "A sada mi" koju realizira I. program Hrvatskog radija već 16. godina, a emitira se uživo svaku drugi vikend u mjesecu od 20-22h.

Pročitajte više >>

17. travnja 2011. - "14. Županijska smotra tamburaških orkestara i malih sastava"

 


17. travnja 2011. u Gradskom kazalištu "Zorin dom" Karlovac održana je 14. županijska smotra tamburaških orkestara i malih sastava, na kojoj su nastupali naši mladi tamburaši pod vodstvom prof. Georgija Caribrotskog i gđe. Ane Radočaj Brozović.

Pročitajte više >>

12. veljače 2011. - "Alaj mi je ovaj dan..." – koncert povodom Valentinova 2011

 


KUD "Sv. Juraj" s gostima iz Buševca i Gabele održao koncert povodom Dana zaljubljenih.

Pročitajte više >>

6. prosinca 2010. – Snježne staze Svetog Nikole

 Ove godine zbog velikog snijega, sveti Nikola je snježnim stazama dojahao na konju u Zagorje i razveselio 200-tinjak mališana svojim poklonima.

Pročitajte više >>

13. rujna 2010. – Svome gradu za 510. rođendan

 U Velikoj športskoj dvorani u Ogulinu održan je Svečani koncert "Amateri svom gradu u čast" povodom Dana Grada Ogulina i Župe sv. Križa. Na Koncertu je nastupilo i naše Kulturno umjetničko društvo Sv. Juraj Zagorje Ogulinsko.

Pročitajte više >>


29. srpanj 2010. – Gabela-Čapljina, BIH

 


Gabela-Čapljina, BIH

Članovi izvorne i tamburaške sekcije KUD-a, gostovali u Hercegovini kod HKUD-a ''Drijeva'' Gabela-Čapljina od 29. – 31. srpnja. U zidinama starog grada u Gabeli održana je tradicionalna ljetna manifestacija pod nazivom ''Jel Gabela gdje je prije bila''. Izvornim pjesmama i plesovima upotpunili smo prvu večer manifestacije koja je bila rezervirana za nastupe kulturno-umjetničkih društava.

Pročitajte više >>


5. lipnja 2010. – 14. Smotra izvornog folklora "Igra kolo"

 Prije nastupa KUD-ovi učesnici Smotre imali su revijalni nastup u ulici B. Frankopana, na Trgu hrvatskih rodoljuba i u Parku kralja Tomislava.

Pročitajte više >>


23. svibnja 2010. – 8. Županijska smotra dječjeg folklora

   U nedjelju 23. svibnja 2010., u Domu oružanih snaga Republike Hrvatske u Karlovcu, održana je 8. po redu Županijska smotra dječjeg folklora na kojoj su se u dvije kategorije, predstavile 24 dječje folklorne grupe iz raznih krajeva naše Županije.

Pročitajte više >>


10. travnja 2010. – KUD "Sv. Juraj" proslavio punoljetnost

   Kulturno umjetničko društvo "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko održalo redovnu godišnju skupštinu i proslavilo 18 godina aktivnog djelovanja.
   Hrvatski sabor kulture dodijelio je diplome nekolicini članova KUD-a Sv. Juraj za 10 godina uspješnog rada, širenja i razvijanja kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Pročitajte više >>


13. veljače 2010. – Valentinovo -"Evo mene među cure dvije ... "

Valentinovo 2010.

   Naša izvorna sekcija nastupila je sa pjesmama i plesovima iz Zagorja, dječja sekcija dječjim pjesmama i plesovima dok je folklorna sekcija nastupila sa koreografijama Međimurja i Hrvatskog Zagorja.

Pročitajte više >>


Prosinac 2009. – Sv. Nikola darivao djecu

Sv. Nikola u Zagorju

   Sveti Nikola došao je u Zagorje i podijelio poklone djeci Zagorja, Desmerica i Ribarića. S njim je došao i krampus, ali za njega nije bilo posla jer su sva djeca bila dobra.

Pročitajte više >>


Rujan 2009. – Aktivnosti u rujnu

Revija narodnih nošnji

   U rujnu smo bili u Požegi, obišli su nas novinari i promovirali smo za Dan Grada Ogulina svoj prvi CD.

Pročitajte više >>


Srpanj 2009. – Aktivnosti u protekla 4 mjeseca

Revija narodnih nošnji

   Sve naše aktivnosti od travnja do srpnja 2009.-te godine.

Pročitajte više >>


29. 03 2009. – Redovna godišnja skupština

    Na Skupštini je predsjednik Zdravko Bertović podnio izvješće o zadnjih godinu rada KUD-a Klek.
    Usvojeno je financijsko izvješće i podnesen plan rada za narednih godinu dana.

Pročitajte više >>

Veljača 2009. – KUD Sv. Juraj snima CD

    KUD „Sv. Juraj“ u 2009.god. planira izdavanje CD sa izvornim pjesmama.

Pročitajte više >>

Veljača 2009. - Još jedna stara kuća

    Kako na imanju KUD-a postoji prostora i volje da se etno imanje polako pretvori u etno selo kupljena je još jedna stara kuća koju će KUD rastaviti i u dijelovima prenijeti i ponovo sastaviti.

Pročitajte više >>

12. 12. 2008. - Advent u Ogulinu

   Zahvaljujući vrijednim članicama KUD-a "Sv. Juraj" te učenicima i nastavnicama osnovne škole Zagorje i ove godine sudjelovali su u održavanju Adventa u Ogulinu.

Pročitajte više >>

6. 12. 2008. - Sv. Nikola u Zagorju

Već petu godinu za redom Zagorje posjećuje „Sv. Nikola“ koji svojim dolaskom uveseljava mališane MO Ribarići, Zagorje i Desmerice djecu I. – IV. Razreda osnovne škole u Zagorju kao i sve one koji se tog dana zateknu u Zagorju ali i štićenike doma za stare i nemoćne koje posjećuje u njihovim posteljama.

više>>

13. 4. 2008. - 16 godina bogatih aktivnosti našega KUD-a

Zdravko Bertović ponovo je jednoglasno izabran za predsjednika KUD-a "Sv. Juraj".

Na Izbornoj skupštini među počasnim gostima bili su i gradonačelnik Nikola Magdić i dogradonačelnik Tone Radočaj.

15. 5. 2007. - 15 godina aktivnog djelovanja

Predsjednik KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje, Zdravko Bertović pozdravio je na početku Svečane skupštine sve nazočne članove i uzvanike, među kojima su bili saborski zastupnik Ivan Vučić, predsjednik Gradskog vijeća Jure Turković, tajnik Hrvatskog sabora kulture i njegovi gosti Mirko Kovačević, te mnogi drugi iz školstva, kulture, športa, mjesnih odbora, poduzeća i obrta, raznih udruga, medija kao i mnogi simpatizeri KUD-a "Sv. Juraj".

10. 2. 2007. - Valentinovo 2007

Za Dan zaljubljenih naš KUD s gostima iz Zagreba i Raba održalo je koncert pod nazivom "Lipa moja gorica zelena …."

Prilikom ulaska u prepunu kino dvoranu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, pripadnicama ljepšeg spola članovi KUD-a "Sv. Juraj" darivali su poklone sa dvije zamotane bombonjere u obliku srca.

13. 2. 2004. - Valentinovo 2004

KUD "Sv. Juraj", održao je 13. veljače 2004. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin koncert za Valentinovo "Na krilima ljubavi".
Nastupila su, uz nas, još tri KUD-a: KUD "Moslavec" iz Volodera (Kutina), KUD "Maslina" iz Turnja (na moru) i KUD "Klek" iz Ogulina.