14. travnja 2012. - Dvadeseti rođendan


Kulturno umjetničko društvo "Sv. Juraj", Zagorje Ogulinsko obilježilo je 20 godina postojanja i aktivnog djelovanja. Zdravko Bertović izabran i za sljedeće 4 godine da vodi ovo Društvo.

Pogledajte 40 fotografija s obilježavanja 20 godišnjice >>>>

KUD "Sv. Juraj" sudjelovao je na raznim manifestacijama u gradu i županiji, a posebno su se istakli na svim županijskim smotrama izvornog folklora "Igra kolo" u Ogulinu, te su i prošle godine nastupili po 15. put za redom ne propuštajući ni jednu dosad održanu smotru. Često su organizirali izlete diljem Hrvatske uz razna predavanje o djelatnostima kojima se bave.

Veliki trud KUD ulaže u rad s djecom kojih ima dosta u članstvu i time garantiraju opstanak i aktivno djelovanje. Djeca redovito nastupaju na koncertima povodom Valentinova i na smotrama dječjih skupina po Hrvatskoj, kao i na humanitarnim koncertima u Ogulinu.

KUD održava i Etno imanje na koje rado dolaze gosti u većim ili manjim grupama, kao i pojedinci čime se pokazuju znamenitosti i ljepote Zagorja i Ogulina. Lani je zasijana žitaricama jedna manja površina na Etno imanju te je KUD snimio običaj žetve i vršenje na ručnom stroju, dok su mladi i stariji s velikim zanimanjem sve to pratili.

Uz to, KUD je suorganizator proslave sv. Roka na Liščevci, inicijator i organizator dolaska sv. Nikole na Kolišće. Ima odličnu suradnju sa svim udrugama i ustanovama u našem kraju i postao je značajan čimbenik u životima i radu Zagorja i Ogulina.

Na Izbornoj skupštini uz članove i mnogobrojne goste, bili su zamjenici gradonačelnika Tone Radočaj i Vladimir Kubelka i ispred ZAKUD-a Karlovačke županije bila je zamjenica predsjednice gđa Dražena Karmelić.

Izabrano je novo vodstvo KUD-a na čelu s dosadašnjim predsjednikom Zdravkom Bertovićem, podnesena su izvješća o dosadašnjem radu i donesen plan rada u narednom razdoblju. Podijeljena su priznanja članovima za 10 i 15 godina članstva, te priznanja za svesrdnu pomoć KUD-u u očuvanju kulturne baštine.

Prof. Ivan Puškarić Studio