14. veljače 2015. - Valentinovo "Alaj volim, alaj znam ..."

 


Nakon dvije godine pauze, u subotu 14. veljače 2015. godine kulturno umjetničko društvo ''Sv. Juraj'' Zagorje Ogulinsko priredilo je koncert povodom Valentinova pod nazivom ''Alaj volim, alaj znam…''.

Domaćini su zajedno sa svojim gostima iz KUD-a „Klinča sela“ i KUD-a „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave (Međimurje) priredili bogat program. Izvorna skupina prikazala je običaj čijanja perja, dječja sekcija izvela je koreografiju raznih plesova „Kolo, kolo Pero“, dok je folklorni ansambl nastupio s koreografijom Hrvatskog Zagorja. Gosti iz Klinča sela izveli su pjesme i plesove Zagrebačkog prigorja te Jaskanskog polja, dok su gosti iz Međimurja izveli koreografije Međimurja i Bunjevačke plesove.

Nakon što se predsjednik Zdravko Bertović zahvalio gostima i uzvanicima na pomoći i podršci, članovi KUD-a ''Sv. Juraj'' čestitali su mu imendan. Ujedno su Bertoviću zahvalili na organizaciji svih dosadašnjih koncerata, snimljenom nosaču zvuka, uređenom etno imanju, organizaciji obilježavanja sv. Roka na Liščevki, organizaciji dolaska Sv. Nikole te nizom drugih manifestacija koje su zajedno odradili u proteklih više od 20 godina.


Uz punu sportsku dvoranu kraj Prve osnovne, na koncertu su bili i župan Karlovačke županije gosp. Ivan Vučić, te gradonačelnik Grada Ogulina gosp. Jure Turković s dogradonačelnikom Tonom Radočajem.Matea Bertović