6. srpnja 2013. - Tamburaško – folklorni festival TamFEST 2013.g.

Kulturno umjetničko društvo ''Sv. Juraj'' iz Zagorja ogulinskog, jedino je društvo iz Hrvatske koje je ove godine imalo priliku predstaviti se na tamburaškom i folklornom festivalu TamFEST koji je ove godine održan 6. srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Organizator ovog festivala je Hrvatska bratska zajednica iz Amerike, koja je članove našeg sastava, do 25 godina starosti, primila u Omladinsku kulturnu federaciju Hrvatske bratske zajednice, kako bismo uopće mogli nastupiti na njihovom festivalu.

Zajedno sa još 15 omladinskih društava iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država naši su članovi na početku višesatnog programa izveli nacionalne himne, a potom su zajedničkim snagama izveli nekoliko pjesama iz dogovorenog repertoara. Nakon zajedničkog nastupa, pozdravnih riječi i biskupa Mile Bogovića, svako je društvo izvelo svoj program i prikazalo kako mladi njeguju kulturnu baštinu cijele Hrvatske.

Druženje sa članovima HBZ-a iz Amerike nastavilo se kada nas je predsjednik HBZ-a Bernard Luketich, rodom i Zagorja, zajedno sa ostalim članovima glavne uprave i omladinskim zborom St. George posjetio u Zagorju. Tom su prilikom posjetili i naše Etno imanje, nakon čega su puni dojmova obišli Šmitovo jezero. Isti dan, u večernjim satima, u Frankopanskoj kuli održao se tamburaško – folklorni koncert, na kojem su uz goste iz SAD-a i KUD ''Klek'' nastupili i naši mladi članovi, podarivši našim građanima predivnu tamburašku večer.