13. travnja 2013. - Skupština KUD-a ''Sv. Juraj''


Redovna godišnja skupština KUD-a ''Sv. Juraj'' održana 13. travnja 2013.g. u prostorijama DVD-a, započela je pozdravnom riječi predsjednika Zdravka Bertovića. Nakon što je dnevni red jednoglasno prihvaćen, podnesena su izvješća verifikacijske komisije, blagajničko izvješće, izvješće nadzornog odbora i ono o radu društva kroz proteklu 2012. godinu.

- Nastup na izvornoj smotri folklora u Ogulinu, međunarodnoj smotri u Delnicama, predstavljanje županije na smotri u Donjem Miholjcu, blagoslov kapelice Sv. Ivana Krstitelja u Desmericama, dio je nastupa koji su odradili zajedničkim snagama izvorna i tamburaška sekcija KUD-a. Dječja sekcija predstavila nas je na dječjoj smotri u Karlovcu i smotru u Lukovdolu. A sve naše sekcije, uz goste KUD ''Orač'' Demerje i KUU ''Gacka'' Ličko Lešće održali su 7. po redu koncert povodom Valentinova 12. 2. 2012.

- Ples i pjesma nisu jedina aktivnost kojom se bave članovi našeg KUD-a. Radovi na etno imanju i u prostorijama KUD-a provodili smo da bi poboljšali uvjete u kojima radimo. Izolacija i promjena stolarije na društveni prostorijama, košnja, obrezivanje voćaka, čišćenje objekata na etno imanju, samo su malen dio onoga čime su se naši članovi bavili.

- U sklopu proslave Dana Grada, društvo je održalo koncert u atriju hotela Frankopan kako bi proslavilo 20 godina rada i postojanja. A za 2o godina rada i očuvanja kulturne baštine našeg kraja tom su prilikom uručena i priznanja Hrvatskog sabora kulture članovima koji s to zaslužili.

- Javno priznanje Grada Ogulina za očuvanje kulturne baštine KUD-u ''Sv. Juraj''uručio je gradonačelnik Nikola Magdić predsjedniku Zdravku Bertoviću na svečanoj sjednici grada Ogulina.

Nakon podnesenih izvješća, koja su bez rasprave jednoglasno prihvaćena, riječ su imali gosti koji su pohvalili rad društva i napomenuli kako je društvo opravdalo svoje postojanje i sudjelovanje na svim događajima u Gradu i šire.

Potom se iznio plan rada za tekuću 2013. godinu, te se zahvalom na samom kraju predsjednik obratio svim nazočnima i pozvao na zajedničko druženje.

Matea Bertović